Kilde: Kongehuset
Imorgen har Husbonden(Kongen i huset) bursdag,
og det må selvfølgelig bakes kake.
Kake nummer 1 for han er Kronprinsesse Sonjas favoritt/suksessterte.
Det finnes tusentals av oppskrifter på denne kaken mange lavkarbo varianter,
den jeg følger er desidert så langt du kan komme fra det.
Jeg bruker oppskriften mamma har, og det er utklipp fra Allers
da Dronning Sonja VAR kronprinsesse. Altså vi snakker om tiden før 1968,
var ikke snakk om noe lavkarbo på denne tiden!
Dette er en kake du forsynes deg godt av hvis du ikke er den som har bakt den:-)
Mandelbunn:
3 egg
300 g uskåldede mandler
300 g farin
2 ss mel
1 ts bakepulver
Mandlene "hakkes" i foodprosessor til ønsket konsistens.
Tilsett resten av ingrediensene.
Smør en kakeform 24 cm, hell i røren.
Stekes på ca 180 grader i ca 45 min
Eggekrem:
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g farin
1 ts vaniljesukker
100 g smør eller margarin (kan ta halvt av hver)
Bland alle ingrediensene i en kjele, unntatt smøret.
Settes på svak varme, rør godt i kremen til den tykner ca 15 min- 30 min.
Ta kremen bort fra varmen og rør inn smøret (litt om gangen)
Avkjøles
Tips: Ikke bruk stål visp kan fort bli litt "grå" farge på kremen
ikke vet jeg hvorfor ,bare fått beskjed om dette:-)
Lykke til
(har ikke bilde av kaken da den står i ovnen)
Det er en god kake ja!! Visste ikke det med metallvispen...greit å vite.
SvarSlettGratulerer med mannen i morgen:)
SvarSlettFor en herlig kake du baker til han:)
Kos dere:)
Klem Merete
Dronning Sonja var kronprinsesse frem til 1991. Hun giftet seg i 1968. Funfakt:-))
SvarSlettåh beklager, hadde mest fokus på kakeoppskriften og bakingen.
SlettIkke historikken:-)
Du må da huske når mamma lanserte Sonjakaka hjemme. Er det jeg som husker noe nå da plutselig:-))
SvarSlettFor engangs skyld, ja:-) Eller alt som har med det kongelige sitter som støpt i hukommelsen din. Jeg husker godt hvem som satt strandet foran tv'n i flere dager og nektet å kle på seg fordi Diana døde.
SlettTil dere andre som lurer på hva som skjer her,
dette er min søster.
En fantastisk kake!
SvarSlettDenne har vi hatt som festkake til jul/påske siden Sonja var kronprinsesse. Vi pleier å kante den med marsipan og legge den herlige gule eggekremem på toppen. Et tips er å heller steke litt lenger på svakere varme. Bunnen kan gjerne fryses først, da blir den seigere. Kaken blir bedre jo lengre den får stå. Her i huset er den garantert oppspist litt for tidlig:))