fredag 15. november 2013

Hvordan fornye soverommet - enkle knep


Hei hei...kjære dere:-)

Skryt eller hva, jeg velger å dele 4 av 8 sider,
 som jeg skrev i magasinet Hus & Hjem.
Dette er et tema man kunne skrevet ubegrenset om, men siden en avis
 side har sine begrensninger måtte jeg velge ut det jeg syntes var viktig. 
(Det er jeg som står bak tekst, foto og styling)


Ofte sies det at kjøkkenet er det viktigste rommet i et hjem. Der må jeg si meg uenig, for det rommet som et gjennomsnitts menneske tilbringer 24 år av sitt liv i er soverommet, eller rettere sagt i sengen.
Siden dette er et rom som vi for det meste sover i, skader det jo ikke om rommet er litt ekstra innbydende før man sovner.
Jeg blir ofte stilt spørsmål om å gi tips til hvordan fornye et soverom. Det er ikke mye som skal til, og her skal jeg dele noen enkle tips med dere.

Sengen:
Basen for hele rommet er en seng. Her finnes det mye å velge mellom, men tror ikke jeg tar 100 % feil om jeg sier at majoriteten av norges befolkning har rammemadrass. For å endre den til et mer fullverdig møbel, kan man komplementere den med en sengegavl.
Her har det kommet mye å velge blant de siste årene i kjedebutikkene. Hvis man er litt handy skal det ikke mer til enn en sponplate, stiftemaskin, noen meter med vatt og et stoffstykke i ønsket tekstur, så kan du lage din egen versjon. Det finnes uttallige rettningslinjer på nettet hvordan lage din egen sengegavl. En sengegavel kan har flere hensikter enn bare å se flott ut, den isloserer mellom hodet og veggen, du unngår misfarging på veggen i hodeenden, og kan skape en slags "trygghetsfølelse".

Møblering:
Rydd opp på soverommet og fjern allt av unødvendig rot.
Dette skal være et sted for ro og avslappning. En seng, nattbord med evt lampe, og kanskje noen klesskap er alt som du trenger på et soverom. Selv om soverommet er lite, bør man prøve å beholde deler av veggene fri, og ikke møblere i kø langs veggene. Da vil man oppleve rommet som litt luftigere.

Hvis du er ute etter å skape en slags hotellfølese bør du ha en litt kraftigere stol på soverommet. Har du kalde gulv kan det være lurt å legge et teppe under sengen. Dette skal ha en større dimensjon enn sengen, slik at det stikker frem på sidene og gir rommet en luksuriøs følelse. Har du skap på soverommet, kan disse enkelt oppdateres med et malingsstøk.

Farge:
Det sies at anbefalt farge på soverommet er blått eller grønt, dette er farger som innbyr til ro og harmoni. Dette er opptil hver og en å avgjøre selv,  mener jeg. Du bør ihvertfall unngå rødt, da det er en svært energisk farge. For meg er det mer helheten som teller. Et innbydende soverom hvor man faktisk får lyst til å oppholde seg i, teller mer enn fargen.

Tekstiler: 
Flere ganger når jeg har vært på hotell, slår tanken meg at jeg skal "låne" med meg sengetøyet hjem. Veldig ofte er det egyptisk bomull som blir brukt. Noen tenker at sengetøy er sengetøy, men det STOR forskjell. Her får du det du betaler for! Jeg kjøpte flere nøytrale kostbare sengesett i 1997, og når de legges på hører jeg fra min bedre halv del: ER det Laura....(Ashley)??
Når selv en mann legger merke til forskjellen på dynetrekkene sier vel det alt?
Mange velger sengetøy med mye farger og mønstre, dette kan fort gi rommet et litt rotete inntrykk, prøv derfor å følg prinsippet: Less is more, samtidig som du følger kavlitet istedenfor kvantitet.

Siden lyset har så stor effekt på søvnen vår, vil jeg anbefale å ha en blendingsgardin på soverommet. Hvis gardinene dine er for eksempel er foret med det, vil de ikke bli bleket av solen og derfor holde seg fine lengere.

Håper du med dette fikk noen enkle ideer til hvordan du kan oppdatere ditt soverom. Du kommer langt med et malingsspann og tekstiler. Så lykke til, og viktigst av alt: Sov godt!

2 kommentarer:

 1. Gratulerer med flott reportasje :)
  Kjempe flott med nye ideer og forslag:)
  Ønsker deg en herlig helg
  Klem Merete

  SvarSlett
 2. Gratulerer så masse med ett fabelaktig resultat av foto, styling og tekst *applaus*
  Du er rådyktig!

  Jeg må takke deg for gode ord inne hos meg. Det er en stor trøst med god støtte!

  Neste gang det er bloggtreff må du holde øyne og ører oppe, for du er jo selvsagt hjertelig velkommen, må vite <3

  Ønsker deg en fabelaktig helg!
  Her legger vi bak oss en intens jobbuke, så denne helgen er helt fri for planer *digg*
  Stooor klem
  -Maia

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...